Ring of fire regler

Ring of fire, även känd som ”Kings” och ”Circle of Death”, är ett av dessa dryckesspel. Den kräver väldigt lite förberedelse, är extremt inkluderande och fungerar som en spritig isbrytare. Om du är ny på det klassiska kortspelet, lär dig reglerna och sätt igång festen med de officiella reglerna till Ring of Fire.

Vad du behöver för att spela

  • En kortlek
  • En centerdrink (en burk öl är det vanligaste alternativet)
  • En drink per person

Regler

Placera först ölen (eller vilken centerdryck du väljer) på ett bord eller en plan yta (golvet fungerar också bra). Lägg ut korten runt drinken, med framsidan nedåt, så jämnt som möjligt så att du bildar en cirkel utan avbrott eller mellanrum mellan något av korten. Sedan, i vilken ordning du vill, turas du om att dra ett kort från cirkeln och utföra uppgiften som tilldelats varje kort.

Kortuppgifter inkluderar:

Ess: Vattenfall

Alla tar upp sin drink och börjar dricka samtidigt som spelaren till vänster om honom eller henne. Ingen får sluta dricka förrän personen till vänster om dem slutar.

Två: Du

Nej, inte du. Välj någon att ta en klunk av deras drink.

Tre: Jag

Okej, nu måste du dricka. Botten upp!

Fyra: Golv

Alla måste röra golvet på ”inte det” sätt. Den sista personen som rör golvet måste dricka.

Fem: Killar

Alla killar, ta en drink.

Sex: Tjejer

Nu alla damer, ta en drink.

Sju: Himlen

Alla måste peka upp mot himlen (eller taket, mer troligt). Den sista personen som gör det dricker.

Åtta: Kompis

Välj en partner att dricka med dig. Den personen måste nu dricka varje gång du dricker och vice versa, tills någon av er väljer en ny partner.

Nio: Rim

Säg ett ord. Personen som kommer efter dig i kortteckningen måste sedan säga ett ord som rimmar med ditt ord. Fortsätt att rimma runt cirkeln tills någon antingen säger ett ord som inte rimmar, säger ett nonsensord eller inte kan komma på något att säga – den personen måste dricka.

Tio: Kategorier

Välj vilken kategori som helst (tillstånd, sprit, klassiska cocktails, primärfärger om du hatar den fjärde personen från dig). Alla måste sedan namnge något inom den kategorin. Personen som inte kan komma på någonting eller som inte har några alternativ dricker.

Knekt: Aldrig har jag någonsin

Här är ett roligt sätt att lära känna dina motståndare – kanske lite för väl – genom ett spännande minispel av “Never Have I Ever”. Alla sätter upp tre fingrar och turas om att namnge saker du inte har gjort, som du misstänker (eller vet) att andra har. Varje gång du har gjort något, sätt ner ett finger. Den första personen utan fingrar uppe måste dricka.

Drottning: Frågemästare

Om du drar en drottning är du frågemästaren. Under din tid som frågemästare får du ställa en fråga till vem som helst när som helst. Den personen måste sedan svara på din fråga med en annan fråga för att slippa dricka. 

Om personen svarar med något annat än en fråga eller inte svarar alls måste han eller hon dricka. Du regerar som frågemästare tills en annan drottning dras av en annan spelare — som sedan blir den nya frågemästaren och kan försöka utkräva lite nyfiken hämnd.

Kung: Gör en regel

Som kungarnas kung får du hitta på en regel som alla måste följa. Om någon vågar glömma att följa dina regler måste de dricka (det inkluderar dig). En av våra favoriter: Gör en regel att personen som dricker måste ge dig en komplimang innan de tar en klunk, eller dricker tills de gör det. Du kan välja om regeln gäller under hela spelet eller avbryts när någon annan drar en kung och sätter in en ny regel.

Kasta korten eller bryta ringen av eld

Traditionellt, om någon bryter ringen av kort, måste de dricka från centrumdrinken. Men om du väljer att använda en (sluten) burk öl som mittdryck, lägg till denna regel i spelet också: Varje gång du drar ett kort, skjut in det under fliken ovanpå burken. Den person vars kort får burken att ”öppnas” måste dricka. När detta inträffar eller cirkeln är bruten, sätt en annan öl i mitten och fortsätt spela. Fortsätt spela och fortsätt dricka tills det inte finns fler kort kvar.

Och så är reglerna för Ring of Fire!

Vanliga frågor om ring of fire

Kan man spela Ring of fire med 3 personer?

Ja, allt som behövs är egentligen en kortlek, en varsin drink och två eller fler personer. Det brukar dock vara roligare desto fler deltagare som är med i spelet. 

Vad är ring of fire?

Ring of Fire är ett dryckesspel där spelarna drar kort runt om i kungens bägare. Baserat på det kort som dras kommer den spelaren eller många spelare att behöva dricka enligt regler baserade på det kort som dras. Spelet avslutas när den sista kungen dras och spelaren dricker ur kungens bägare.

Hur många kan spela ring of fire?

Det finns ingen övre gräns för hur många deltagare som får vara med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *